Handlekurven er tom.

Normann spilte konsert på toppen av Kilimanjaro

Håkon William Skog Erlandsen - Jazzathlete, besteg nettopp Kilimanjaro. I slutten av November sto musikeren på taket av Afrika og spilte en låt han komponerte på tur opp det Afrikanske fjellet. Med sin saksofon spilte han omlag 20 minutter på toppen, og presentert musikk fra Sør-Amerika, Nord-Amerika, Norge og Afrika. I tillegg til noen enkle julelåter.

"Mange lurer på hvorfor jeg gjør dette. Setter meg i denne risikoen bare for å spille litt musikk. For meg handler det om å formidle hva som skjer i hodet til noen, i disse ekstreme omgivelsene, via musikk."

Håkon William Skog Erlandsen

Musikeren driver nå et prosjekt hvor han bestiger det høyeste fjellet på hvert av de syv kontinentene i verden. Han har i år etterlatt 3 bestigninger, hvor blant annet satte rekord for verdens høyeste konsert, Aconcagua 6962moh., og verdens kaldeste konsert, -42°C på Denali i Alaska. På tur opp hvert fjell komponerer han musikk, inspirert av kontinentet, landet, menneskene og naturen han reiser gjennom og støter på. Dette prosjektet skal summeres opp i en stor internasjonal forestilling med symfoniorkester i vakkert samspill med video og fortellerstemme. Simpelthen, et unikt prosjekt.

Utsikt mot Mount Meru fra Kilimanjaro

På veien opp støtet han og teamet, med ytterlige 3 norske unge eventyrere, på problemer med høydesyke og dårlig vær. Mange tror at Kilimanjaro er et ‘’lett’’ fjell med sine 5895 høydemeter, men der vil ikke Erlandsen være enig.

‘’Jeg tror folk møter veggen og utfordringer på Kilimanjaro nettopp på grunn av at det virker enkelt, folk undervurderer vær og høyde, og ignorerer simple symptomer som utvikler seg til alvorlig sykdom’’. På veien opp var vi nære å miste en person som pushet grensene litt for langt, og hvor de 2 andre valgte å snu 100 høydemeter under toppen. Det sier litt om hvor hardt det var. Men Erlandsen kom seg opp, og fikk fremført konsert på toppen, som da er grunnen til at han søkte Afrikas tak.

Teamet med Håkon til høyre

Til neste år skal Erlandsen klatre 4 fjelltopper, i henholdsvis Europa, Oceania og Antarktis, i tillegg til verdens høyeste fjell Mount Everest. ‘’Det kommer til å bli spennende, jeg ser frem til utfordringene i Nepal, og ikke minst å slå min egen rekord med verdens høyeste konsert.’’ Han vil da også ha gjennomført Seven Summits på 18 måneder, som vil være ny norsk rekord.

Håkon har besteget Kilimanjaro og er i full gang med konserten

‘’Mange lurer på hvorfor jeg gjør dette. Setter meg i denne risikoen bare for å spille litt musikk. For meg handler det om å formidle hva som skjer i hodet til noen, i disse ekstreme omgivelsene, via musikk. Få har mulighet til å oppleve disse plassene, og da er det min ære å kunne være med å gi folk innsikt ved å formidle det fine og ekstreme verden kan by på.’’ Musikeren har sin bakgrunn i ekstrem triatlon, og når han tillegg er fra Nord-Norge, er han godt rustet til å kunne takle dette røffe klimaet!

Guidene

Sammen med Yamaha har han også utviklet en saksofon som er tilpasset ekstreme høyder. ‘’Vi har laget en saksofon som er lettere i vekt, og enklere å spille på. Tror jeg trenger alt av hjelp jeg kan få for å spille konsert på Everest. Mangler bare en doktor som kan lage et oksygen system hvor jeg puster via nesen og ikke munne, så er jeg klar!’’

Håkon på Kilimanjaro, 5895 moh.