Handlekurven er tom.

Mestringsfølelsen

For meg handler naturopplevelsene og prosjektene mine om den gode mestringsfølelsen, - kjenne at du når det målet du satte deg.

De første dagene fra Nordkapp og til Olderfjord var planen å følge ruten i fjellet, men det er mere snø enn det har vært de siste 20 årene i Finnmark, og nå hadde vårflommen kommet ...

Et ord eller en betegnelse som er mye brukt i sosiale medier er #denfølelsen, og den blir brukt i mange sammenhenger, både gode og mindre gode etter min mening. For meg handler naturopplevelsene og prosjektene mine om den gode mestringsfølelsen, – kjenne at du når det målet du satte deg. Prosjektene trenger ikke være Norge på langs, eller på tvers for den saks skyld, du kan sette deg mål som er tilpasset deg og ditt mestringsbehov. Denne turen er for meg et stort hårete mål, en real utfordring. Mange har gått den, og mange har gått lengre, men det handler ikke om alle de andre, det handler om meg, og min mestringsfølelse!

De første dagene fra Nordkapp og til Olderfjord var planen å følge ruten i fjellet, men det er mere snø enn det har vært de siste 20 årene i Finnmark, og nå hadde vårflommen kommet, så av hensyn til sikkerhet valgte jeg å følge veien ned de første 130 km. Men noen avstikkere fikk jeg gjort, de var verdt hver en høydemeter og ekstra km. Denne overgangen fra vinter til sommer kan være brutal, men likeså er den vakker, elvene er kraftige og farer nedover i ville stryk, fjellsidene våkner til liv og den egenartede floraen som finnes her nord viser seg frem i solveggen.

For meg som søring er sau naturlige beitedyr, her er det reinsdyrene som regjerer, de er bokstavelig talt over alt, dukker opp og er like ivrig etter å stikke av hver gang, spesielt nå som kalvingen har vært. En umiskjennelig lyd om kvelden er også gjøken, og når elven renner forbi teltet, og gjøken sier ifra at her er jeg, ja det kjennes det godt å være i teltet.

De jeg har møtt sier skal du gå? Skal du bare gå? Du blir jo en slags Forrest Gump du da sier de, ja jeg gjør kanskje det sier jeg, da smiler de som regel og rister kanskje litt på hodet for så å ønske meg en god tur videre.

 

En av de tingene jeg har tenkt en del på i forbindelse med dette prosjektet er “bobla” kommer jeg inn i bobla? Vil jeg kunne på den følelsen av å være på tur der jeg bare har meg selv å tenke på? Dette er et av flere spørsmål jeg har stilt meg selv, for det er ikke til å komme utenom at jeg har 2 barn, kone, og en jobb som venter der hjemme.

Nå skal jeg vandre i fjellet, leve det enkle livet, jeg skal kjenne på ensomheten, jeg kommer til å bli sliten, jeg kommer til å føle meg sulten, jeg kommer til å ønske at i dag Fredrik, – i dag kan du slappe av. Men mestringsfølelsen ligger og venter på meg rundt neste sving og bakketopp, så da er det vel bare å fortsette og gå! #denfølelsen