Handlekurven er tom.

Fredrik Karlstad

Fredrik er født i Østfold i 1978, nå bosatt i Trondheim. Utdannet protesemaker. I 2017 gikk han Norge på langs fra nord til sør, over 2500 km. Han søkte mestringsfølelsen og han fant. 100 dager etter start hadde han nådd målet sitt.

En real vintertur!

Det og dra på tur i vinterfjellet over flere dager har jeg aldri gjort før. Det vil si, jeg har jo overnattet mye i telt eller under åpen himmel om vinteren, og kan teorien ganske godt. Alle nettene i telt fra militæret har også brent seg fast i minnet. Men å fylle pulken og dra på langtur vinterstid, -det er nytt for meg.

Les artikkelen

 

Hvem er din helt?

Nå er det OL i Pyeongchang, en tid der Nordmenn benker seg foran TV for å få med sine helter. Masse engasjement, masse meninger og sannsynligvis mange nye helter.

Les artikkelen

 
Fredrik Karlstad på ski med pulk

Naturen ligger der, helt gratis

Det er ofte, ja kanskje alltid, at jeg blir overrasket over hvor deilig det er og komme seg ut i skogen eller fjellet. Opplevelsen av å gå inn i skogen, husene som forsvinner bak deg, sansene som kommer til sin rett, lydene og luktene blir tydeligere. - Den følelsen blir jeg rett og slett aldri mett på.

Les artikkelen

Litt nasjonalromanse

Det er lett å bli tankefull når en går innom flere av de gamle sætergårdene, med pent stablet grunnmur av stein, laftede vegger og torvtak.

Les artikkelen

 

Det er lov og kose seg på tur!

"Når jeg først er i sonen liker jeg godt å være på tur. Jeg koser meg, finner et tempo som passer og har det ikke travelt med å komme meg fram. Jeg SKAL ikke noe sted, jeg ER på tur." - Are

Les artikkelen

 

I ødemarka

Her inne ligger tre kjente fjellgårder, alle sammen har de figurert på TV i programmet "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu."

Les artikkelen

Delte minner

Visse øyeblikk kan sjeldent erstattes og da er det fint å ha med seg en venn, slik at opplevelsen kan følge vennskapet lang inn i fremtiden.

Les artikkelen

 

Sommer i fjellet

Når gradestokken viser over 25 °C, og vannene ligger der å glinser i solen med snødekte fjell i bakgrunnen, - da er det lett å være glad i norsk natur.

Les artikkelen

 

Det enkle livet

Livet på tur er egentlig ganske enkelt, det er de primære behovene som kommer først.

Les artikkelen

La meg være i fred!

Ja jeg er egentlig en sosial type, og liker å dele opplevelser med andre, det er en flott måte å knytte bånd på. Men akkurat den følelsen av å være ”alene” i naturen, mange mil til nærmeste vei. Ja den er det futt i.

Les artikkelen

 

Villmarksfølelsen

Turen nedover blir brattere og brattere, og det hele kulminerer i stien ned til Imofossen, der to vassdrag møtes i én og samme foss, - dette er ikke plassen å miste fotfestet!

Les artikkelen

 

I møte med det uforutsette

Hva sier du til deg selv når ting ikke blir slik du har tenkt?

Les artikkelen